Biografija

Dok7 predstavlja vokalno-instrumentalni sastav iz Niša, čija se priča rasteže još iz davne 2001. godine, ali se zvaničnim začetkom uzima 2006. Mislim da je hladno vreme bilo. Za nastanak najzaslužniji je Milutin Popović koji je jednog zimskog praskozorja odlučio da priupita, druga mu Vladimira Andrejića, da naprave bend i nazovu nekim imenom svakodnevno rljalje po istrumentima.

Dok7

Photo by: Miodrag Ignjatović

Razmisljajući o imenu nailazili su na interesantne nazive, kao sto su npr. bili: Decline, papuče, čarape i ostala garderoba, sve dok se nisu setili naziva DOK7. Kratko, može da bude i skraćenica, ima broj u imenu i ta moderna sranja, znaci SUPER. Elem, isti im je pao na pamet pošto su se umorili od silnog mozganja i videli ga na nalepnicama istoimenog skate shopa u Sloveniji. I tako, nazvasmo se po skate shopu. Imali smo bar milion nalepnica koje smo mogli da lepimo po gitarama, koferima, ormarima, koži.

U sklopu tadašnje ekipe bili su Mitrovski Nikola za bubnjevima i Dejan Jovanović – bass master. Svirasmo mi neko vreme, nekad manje, nekad više, snimili i prvi EP pod nazivom Dok7/TwoFold i sve je bilo fino dok Deki nije odlučio da izadje iz priče. Tada Milutin neznavši koga da angažuje, dolazi do svog dugogodišnjeg drugara Ivana Matejića. Iako Ivan do tada nije nikad svirao bass, prihvata Mićinu ponudu i pridružuje se ekipi. Sada slede meseci i meseci vežbanja, usviravanja, nasviravanja i proseravanja u Andrinoj šupi punoj topline i duvanskog dima. Kreću prve svirke i nastupi po Nišu.

Nakon nekog vremena i Mitrovski odlučuje da napusti projekat, te wonder trio ostaje bez bubnjara. Pomoću opasnih veza u Niškom punk-rock podzemlju, dolazimo do Marka Tomovića. On prihvata naš poziv i priključuje se bendu. Sada smo bili kompletni i maksimalno usvirani te kreću nastupi iz kojih izdvajamo: Peace fest u Dimitrovgradu, Refresh fest u Pirotu i Beer fest u Nišu 2008. godine. Tada smo prvi put svirali u inostranstvu, tačnije: Budjenje fest u Kavadarcima, Makedonija.

Elem, da kratim priču, pošto ovo treba da predstavlja biografiju benda, a ne memoare njegovih članova. 2010. godine objavljujemo album prvenac pod nazivom ,,Dobar dan” izdat od strane Niscafe records-a. Tomke izlazi iz priče i posle dugih audicija, probanja ovih i onih bubnjara, na istoimeno mesto dolazi Bratislav Stanković. Slede nastupi u Somboru, Jagodini, ŠLF festu u Šapcu, Paraćinu, Kragujevcu, Kruševcu, Zaječaru, Nišu, Skoplju, Svilajncu, Babušnici, barakama, šatorima, javnim ve ce-ima, mega binama i na onim koje nisu bile tako mega. Tada Vladimir zbog zdravstvenih problema odlučuje da napusti bend i na njegovo mesto dolazi u ispomoć Luka Nikolić.

Sa njim zajedno 2011. godine pobedom na konkursu, sviramo na Beogradskom Beerfestu-u i osvajamo 2. mesto na Zaječarskoj gitarijadi. Danas bend i dalje šljaka kao leptir, ali u nešto izmenjenom sastavu. Lukica zbog studiranja u inostranstvu 2012. biva primoran da napusti ekipu. Na mesto druge gitare ulazi Aleksandar Jović i kao takav, bend i dalje funkcioniše. Trenutno radimo na novom materijalu koji možete čuti u tekućem periodu. To je to za sada i hvala svima koji nas slušaju. Cheers! Dok7Crew

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>